De peuters van kinderdagverblijf De Flierefluiter in Numansdorp luisteren aandachtig naar wethouder van Waveren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto en Tekst Gemeente Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD – “(…)Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?” Ademloos luisteren en kijken de peuters naar wethouder Harry van Waveren, die voorleest uit het prentenboek – hoe toepasselijk – ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Voor zijnnieuwste prentenboek bedacht de schrijver een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Een beetje onder de indruk zijn ze wel: de peuters van kinderdagverblijf De Flierefluiter in Numansdorp. Want een voorlezende wethouder is voor hen een geheel nieuwe, zij het leuke, ervaring.De landelijke en Hoeksche Waards voorleesacties hebben alles te maken met de Nationale Voorleesdagen die van 23 januari tot en met 2 februari plaatsvinden.

De Nationale Voorleesdagen gingen woensdagmorgen 23 januari van start met het traditionele Nationaal Voorleesontbijt. Terwijl wethouder Huibert Steen de leerlingen van groep 8b van cbs De Bouwsteen in ’s-Gravendeel voorleest uit ‘Een brief voor de koning’ van Tonke Dragt, nuttigen de kinderen dan ook met smaak hun ontbijtje.

Uiteraard zijn de verhalen afgestemd op de doelgroep en verschillen ze van niveau: de spannende avonturen van kater Harry en de belevenissen van de 16-jarige schildknaap Tiuri, die graag ridder wil worden. Toch hebben beide verhalen iets gemeenschappelijk: het onderstrepen van het belang van voorlezen. Onderwijswethouder Huibert Steen riep daarom de kinderen op hun ouders, opa’s en oma’s een keer voor te laten lezen. Overigens is voorgelezen worden niet alleen maar leuk voor kinderen. “Weet je, ik vind het zelfs nu nog leuk,” vertelt Huibert, terwijl hij nog met plezier terugdenkt aan twee jaar geleden toen zijn vader hem een prachtig kerstverhaal vertelde!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren