Ventura Sport wint ook in Rotterdam

ROTTERDAM – De korfballers van Ventura Sport pakten ook afgelopen zaterdag weer een overwinning. Vooral dankzij de met scherp schietende Ventura dames werd de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Thor met 14-19 gewonnen.

Vooraf hield Ventura rekening met een lastige middag in Barendrecht, waar Thor hun thuiswedstrijden afwerkt. Eerder troffen beide teams elkaar tijdens de veldcompetitie en toen eindigde de wedstrijd in een 9-9 gelijkspel. Thor speelt een fysiek en opportunistisch spelletje waar veel ploegen het moeilijk mee hebben. Dus Ventura was gewaarschuwd.

Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Strijenaren het initiatief. Al snel stond er een verschil van 2 doelpunten op het scorebord en dat werd tijdens de eerste helft uitgebouwd tot een verschil van maximaal 5 doelpunten, 5-10. In de slotseconden van de eerste helft verkleinde Thor de marge nog tot 4 doelpunten. Ruststand 6-10.

Na rust wist Ventura die marge van 4 doelpunten goed vast te houden. Ondanks dat Thor in de loop van de 2ehelft er fysiek nog maar eens een schepje bovenop deed bleef Ventura op de juiste momenten meescoren en kwam de overwinning nooit in gevaar. Eindstand 14-19.

Daarbij viel op dat vooral de dames van Ventura dankbaar gebruik maakten van de ruimte die zij kregen van hun tegenstanders en makkelijk scoorden. Uiteindelijk waren zij goed voor 13 van de 19 doelpunten van Ventura Sport.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 5x, Yara Huising 4x, Leanne Brugts 3x, Arnold in ’t Veld 2x, Siebe Buitendijk 2x, Lennert Leunis 2x en Nienke Brugts 1x.

7. ‘t Capproen 6-2

Komende zaterdag (2 februari) speelt Ventura Sport thuis in de Apollohal tegen Sperwers. Aanvang 16:15 uur.