Geen kansen voor NBSVV bij SCO’63

SPIJKENISSE – Waar het in de thuiswedstrijd tegen SCO’63 nog kansen regende voor NBSVV, viel er bij de herstart van de competitie in Spijkenisse niets te halen voor de Nieuw-Beijerlanders. Kort voor rust scoorde SCO’63 de 1-0, halverwege de tweede helft viel de 2-0. De toch al niet ruime selectie van NBSVV moet het met vier spelers minder doen in vergelijking met het begin van het seizoen: Ivar Meeldijk, Lars van der Erve, Sander van Hamburg en Jan Pieter Izelaar zijn om uiteenlopende redenen afgehaakt.

In de eerste helft was NBSVV voorin onmachtig. Er werd geen enkele doelpoging ondernomen. Het overwicht was dus duidelijk voor SCO’63, wat door een ingezakt spelend NBSVV ook niet heel veel kansen kreeg. Na een kwartier was er een eerste schot op doel. Halverwege helft één ging een vrije trap via de handen van NBSVV-keeper Mike Barendregt net over. Daarna een slippertje van de Nieuw-Beijerlanders op het middenveld, waardoor SCO’63 opeens vrije doortocht had naar het doel, maar verdediger Maarten Spaans wist de uitbraak knap onschadelijk te maken. Op slag van rust viel de 1-0, doordat de bal uit een vrije trap ongehinderd kon worden doorgekopt in de lange hoek.

Een laag aanvangstempo zorgde ervoor dat de tweede helft pas laat op gang kwam. Pas na een minuut of 20 waren er twee kansen op rij voor de thuisploeg. De eerste werd met de voet gestuit door keeper Barendregt, maar bij de tweede was hij kansloos na een goed uitgespeelde aanval: 2-0. Het leek erop dat NBSVV daarna werd overlopen, maar de ploeg herpakte zich door de inzet te verhogen en met meer druk vooruit te gaan voetballen. Het resulteerde niet in echte kansen, hooguit een enkele poging van afstand. In de laatste minuut kreeg SCO’63 nog een dot van een kans, maar de bal werd hard over het doel gejaagd. Letterlijk een kansloze nederlaag 2-0 voor NBSVV.