Moeizame overwinning voor FC Binnenmaas

Middelharnis – Afgelopen zaterdag heeft de Binnenmaas formatie van trainer Fop Gouman in Middelharnis met 3-4 van De Jonge Spartaan gewonnen. Ondanks dat Binnenmaas bijna de gehele wedstrijd de ploeg was die het spel maakte bleef het tot de laatste minuut spannend. Dit had Binnenmaas echter wel aan zichzelf te danken. Tegendoelpunten werden te gemakkelijk weggegeven. Was dit niet gebeurd dan had de wedstrijd waarschijnlijk na één helft al beslist geweest. Nu moest Binnenmaas tot het uiterste gaan, wat men ook deed. Deze geweldige strijdlust werd uiteindelijk beloond met een moeizame maar wel verdiende overwinning.

Binnenmaas begon goed. In de 9e minuut scoorde Lars Brinkman met een kopbal op aangeven van Michael Mathilda 0-1. Lang kon Binnenmaas hiervan niet genieten. Eén minuut later schoot de geheel vrijstaande Jordy Frank de 1-1 binnen. Ook het genieten van De Jonge Spartaan duurde niet lang. Eén minuut later werd een voorzet van Ricardo v.d. Stoep door Michael Mathilda doorgekopt naar Riccardo Wijsbroek, die vervolgens de 1-2 binnenschoot. Nadat eerst een schot van Michael Mathilda nog op de vuisten van Ferry de Koningbelandde was het in de 18e minuut Lars Brinkman die vanuit een voorzet van Richard v.d. Wilt de 1-3 binnenkopte.

Vervolgens leek het een kwestie van tijd dat Binnenmaas verder afstand zou nemen. Schoten van Riccardo Wijsbroek en Michael Mathilda gingen respectievelijk over en naast. Een kopbal van Daan Leggedoor werd gered door Ferry de Koning. Waar de 1-4 in de lucht hing gebeurde in de 31eminuut het tegenovergestelde. Ditmaal kreeg Norman Leunealle gelegenheid om 2-3 te scoren. In de 43e minuut ging een schot van Riccardo Wijsbroek via een verdediger van De Jonge Spartaan net over. Net voor het rustsignaal kwam Binnenmaas nog goed weg toen Ricardo v.d. Stoep een inzet van de Jonge Spartaan van de doellijn haalde. Ruststand 2-3

Na rust was de eerste kans voor Binnenmaas. De door Michael Mathilda genomen vrije trap werd echter gekeerd door Ferry de Koning. In de 54e minuut trok De Jonge Spartaan de stand gelijk. Na knullig balverlies in de verdediging van Binnenmaas was het Marc Peeman die profiteerde en vervolgens de 3-3 binnenschoot. Na deze  tegenslag toonde Binnenmaas veerkracht en voerde de druk nog verder op. Kopballen van Daan Leggedoor, John Maijers en Lars Brinkman werden nog gered door Ferry de Koning. Maar ongeveer een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Een voorzet van Michael Mathilda kwam voor de voeten van aanvoerder John Maijers, deze aarzelde geen moment en schoot de bevrijdende 3-4 binnen. Even daarna werd een inzet van Riccardo Wijsbroek nog gered door Ferry de Koning Na een paar minuten extra tijd floot scheidsrechter Van Aalst af. Eindstand 3-4.

De stand (bovenaan) is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 13 wedstrijden-34 punten, 2e Rozenburg 13-31, 3e OVV 13-27, 4eOud-Beijerland en ’s Gravendeel 14-24.

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen Rijnmond Hoogvliet, aanvang 14.30 uur.