Zinkwegse Boys verliest thuis van ZBC’97

Hoeksche Waard – De wedstrijd Zinkwegse Boys tegen ZBC’97 uit Zwijndrecht was een belangrijke voor de punten bovenin de 4e klaase G. Zinkweg, met 2 wedstrijden minder gespeeld, zou bij winst een grote stap doen richting koppositie in deze spannende afdeling.

Het begin was nerveus, waarbij ZBC’97 toch wat beter uit de startblokken kwam. De mannen van de Zinkweg begonnen te afwachtend en namen onvoldoende het initiatief. Zo moest na een doelpoging van Sander van Hamburg in de 18e minuut Keeper Stephan van Ruiven reddend optreden bij een uitbraak van Robin Matena, één van de, zou later blijken, uitblinkers van ZBC’97. In de 22e minuut hield Stephan een bal ter hoogte van de cornervlag net vóór de achterlijn binnen, teneinde een corner te voorkomen, maar bij het uitverdedigen ging het niet goed en onze doelman was nog maar net op tijd terug om de inzet van ZBC’97van de lijn te halen. En zo bleef ZBC’97 kansen creëren. De Zinkweg stelde daar te weinig tegenover, op een schotje op de lat van Mike Fiere na.
In de 32e minuut ging het fout. Robin Matena van ZBC’97 kwam alleen voor keeper Stephan van Ruiven en maakte geen fout. 0-1 voor ZBC’97.
De Zinkweg kreeg daarna wel een enkele kans, zoals die van Martijn van Zuuren op aangeven van Sander van Hamburg, maar bij de rust stond nog steeds de hatelijke 0-1 op het scorebord.

In de rust sprak trainer Nasser Abdalla van Zinkweg zijn manschappen streng toe, in de hoop het tij te kunnen keren, maar ZBC’97 bleef kansen creëren en alleen het goede werk van keeper van Ruiven hield de Zinkweg nog op de been. Tot de 65e minuut, toen Elvis Versluis van ZBC’97 de Zinkweg verder op achterstand zette. 0-2.
Pas in de 67e minuut kon de Zinkweg wat terug doen. Een door de uitstekend leidende scheidsrechter Jordy Kaptein terecht toegekende strafschop werd door Mike Fiere onberispelijk keihard in de touwen gejaagd. 1-2. Toen daarna Martijn van Zuuren nog alleen voor de keeper van ZBC’97 kwam en via deze de paal raakte ging het elftal van trainer Nasser Abdalla er weer in geloven. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Een prima door Mike Fiere genomen vrije schop van net buiten de 16 meter spatte op de lat en werd vervolgens uiterst beheerst door de voor Mees Lebbink uitstekend ingevallen Rahman Al Turky in de rechter bovenhoek gekopt. 2-2. De wedstrijd leek te kantelen, maar in de 85e minuut bleek de klasse van Giovanni Klaverweide van de bezoekers, die de 2-3 binnenschoof en nogmaals in de 90eminuut de bal panklaar voor de nummer 7, Robin Matena, die droog de eindstand op 2-4 bepaalde.