Bodemsanering Jan Tooropstraat Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Jan Tooropstraat Oud-Beijerland krijgt na de sanering van de grond 24 seniorenwoningen

OUD-BEIJERLAND – HW Wonen wil op de locatie Jan Tooropstraat/Mariniersweg in Oud-Beijerland 24 seniorenwoningen bouwen. Voor het zover is, moet er eerst 1 meter grond op een deel van het perceel afgegraven worden. Uit bodemonderzoek is namelijk gebleken dat er op een aantal plekken op het terrein sprake is van verontreinigingen in de bodem.

Sanering in laatste kwartaal 2019

De verontreiniging is afkomstig van bestrijdingsmiddelen (OCB) die gebruikt werden in de boomgaard die hier vroeger was. Naar verwachting wordt de bodem in het laatste kwartaal van 2019 gesaneerd. Er is, ook in het verleden, geen risico geweest voor de gezondheid van de gebruikers van het terrein. Dit komt, omdat de verontreinigde plekken die om sanering vragen dieper in de grond liggen dan 20 centimeter.

Vragen?

Voor meer informatie over de bodemsanering of over de nieuw te bouwen seniorenwoningen kunt u contact opnemen met Esther van Munster, projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Hoeksche Waard. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088 – 647 36 47 of via e-mail [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren