RTV Rijnmond in regionaal nieuwsblok op NPO 2

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Vanaf maandag 1 april is RTV Rijnmond te zien in een 5-minuten durende uitzending op NPO 2, direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint samen met regionale omroepen RTV Rijnmond, Omroep Gelderland en Omrop Fryslân, een proef waarbij in de drie regio’s een regiojournaal te zien is.

Kijk op Rijnmond
In het nieuwsblok na het NOS Journaal brengt Kijk op Rijnmond het opvallendste, leukste en meest spraakmakende nieuws uit Rotterdam, Dordrecht en de rest van het Rijnmondgebied. Het gaat in eerste instantie alleen om mensen die tv-kijken via Ziggo. Alle andere televisiekijkers naar NPO 2 krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien. Gedurende de proef wordt het NOS Journaal van 18.00 uur tegelijkertijd zowel op NPO 1 als NPO 2 uitgezonden.

Presentatie
Rijnmondpresentatrices Laurence van Ham en Suzanne Mulder nemen beide de presentatie voor hun rekening. Ze bespreken samen het meest spraakmakende nieuws. Bekijk hier de promovideo.

Omdat het netwerk van Ziggo niet de precieze provinciegrenzen volgt, is tijdens de proef in een aantal gemeenten een ander regiojournaal te zien dan logisch zou zijn. Meer informatie over de proef met regiovensters vindt u op www.rijnmond.nl/kijkoprijnmond en op over.npo.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren