Girlsday op de Willem

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Donderdag 11 april is het Girlsday! voor de ruim honderd meisjes uit de havo 2- en vwo 2-klassen op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Girlsday! is een landelijk georganiseerde dag waarbij meisjes uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs kennismaken met technische studies en beroepen. Dat gebeurt in het bedrijfsleven en bij technische opleidingen.

Met deze speciale Girlsday!-bezoeken hopen zowel onderwijs als bedrijfsleven vooroordelen over techniek weg te nemen en de meiden enthousiast te maken voor het vak. De meisjes uit het tweede jaar gaan allemaal bij een bedrijf of opleiding op bezoek, zowel in de Hoeksche Waard als daarbuiten.

Zo bezoeken de vwo 2-meisjes per klas farmaceutisch bedrijf Tiofarma in Oud-Beijerland, elektrotechnisch bedrijf Croonwolters&dros in Rotterdam en het depot van PostNL in Ridderkerk.

De leerlingen uit havo 2 worden ontvangen op Hogeschool Rotterdam en bij de RDM Campus op Heijplaat.

Boysday

Voor de jongens uit havo 2 en vwo 2 heeft De Willem voor donderdag een speciale Boysday opgezet. Zij gaan diverse workshops van het Rode Kruis volgen, zoals levensreddend handelen, verbandleer en ze spelen een bloedspel. Onder leiding van de Nederlandse Beauty School leren de knullen tijdens de workshop grime hoe ze ‘levensechte’ wonden kunnen maken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren