20 april Hoeksche Waardse zaaidag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op 22 april is de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders, een initiatief van de Bijenstichting. Op die dag wordt veel aandacht besteed aan het inzaaien van bloemenmengsels die geschikt zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. In de Hoeksche Waard zaaien boeren al jarenlang bloemrijke randen in, onder andere voor bijen en vlinders, maar wat ook goed is ter bescherming van de waterkwaliteit en bijdraagt aan een mooi landschap.Om onze waardering te geven voor al dit moois organiseert CCHW op 20 april de „Zaaidag Hoeksche Waard 2019“

Zonder bestuivers (bijen en vlinders) zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuivers nodig. Om hun werk te kunnen doen hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Mede hierom doen in de Hoeksche Waard meer dan 10 jaar bijna 80 agrarische bedrijven mee aan het realiseren van ruim 500 km akkerranden. Deze akkerranden worden ingezaaid met een mengsel dat vooral voorziet in die stuifmeel en nectar.

We waarderen dat bijzonder en willen hieraan graag aandacht besteden, niet op 22 maar op 20 april. Wethouder P. Boogaard zal dan voor CCHW een akkerrand inzaaien op het bedrijf van de familie Van den Hoek, Westdijk 50 in Heinenoord.

De Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) is belast met de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer en behartigt hiervoor de taken m.b.t. het weidevogel- en het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard. CCHW is daarmee het aanspreekpunt voor de agrarische natuurontwikkeling in de Hoeksche Waard voor zowel de gemeente, Provincie, Rijk en EU als voor de (deelnemende) agrariërs.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren