OBS de Zevensprong trapt af met Afvalvrije School

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – RAD Hoeksche Waard heeft in samenwerking met Professor Lamoraal een nieuw educatieprogramma ontwikkeld voor de Afvalvrije School. OBS de Zevensprong in Oud-Beijerland mag het project aftrappen met een feestelijke Kick-off!

Afval is één van de uitdagingen van deze tijd. We produceren er jaarlijks heel veel van en het belandt niet altijd waar het zou moeten. We maken weliswaar stappen om het te recyclen, maar wat kunnen we nog meer doen?

Dat is de vraag waar basisschool de Zevensprong zich al een aantal weken over buigt.Inmiddels hebben de kinderen een aantal afvallessen achter de rug en is een afvalredders-team opgericht om de verschillende afvalstromen in kaart te brengen. Verder zal de school zich richten op het verminderen van de hoeveelheid restafval en het voorkomen van zwerfafval.

Aan wethouder Huibert Steen de eer om de school in te luiden als een Afvalvrije School!
Op 18 april vindt het feestelijke moment plaats als startschot van het project! De kinderen weten wat het inhoudt om een Afvalvrije School te zijn. Als kers op de taart krijgen de leerlingen afvalvrije scholen-drinkbekers en wordt aan de school prullenbakken uitgedeeld om het afval te scheiden.

Meer informatie over het afvalvrije scholenproject is te vinden op www.afvalredders.nl Of neem contact op met de Nadia Akhadir via 0186 57 25 86.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren