Ingezonden stuk: Wat zijn we toch Mileubewust!!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Ik wandel wel vier tot vijf keer per week door de mooie Hoeksche Waard en geniet van het weidse polderlandschap. Maar daarbij komt steeds vaker een stuk ergernis. We hebben allemaal onze mond vol over het milieu, maar als we blijkbaar in de auto zitten en een blikje drinken hebben leeggedronken, dan “pleuren” we dat blijkbaar massaal  uit het autoraam.

Ik loop bijvoorbeeld bijna dagelijks langs de Polderweg in Mijnsheerenland tussen de N217 en de Blaaksedijk. En als ik eens de moeite neem om te tellen, dan kom ik al gauw op 100 blikjes die in de berm liggen.

Ik meld dit regelmatig bij de wegbeheerder, waterschap Hollandse Delta en die komen ze dan keurig opruimen, maar een week later ligt het weer bezaaid met blik en ander afval!!

Dit is echt triest! Want je ziet de blikjes nu bijna niet meer liggen doordat het gras steeds hoger wordt. Maar dat gras wordt over een tijdje weer gemaaid. En de blikjes worden fijn gesneden en wat resteert zijn vlijmscherpe blikstukken.  Vervolgens wordt het gras opgeruimd en gaat dan als veevoer verder. En al die scherpe blikrestanten komen in de magen van de dieren terecht!! Levensbedreigend!!

De afvalinzameling kost nogal wat, maar de blikjes mogen bij het PMD-afval, dat u gratis kunt aanbieden aan de RAD Hoeksche Waard.

Een oproep van mijn kant: bewaar de blikjes na het nuttigen nog even in uw auto en deponeer ze in de afvalzak voor het PMD-afval. Dat scheelt dierenlevens!!!

Arjon Verzijl
Puttershoek


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren