Internationaal bezoek op mavo-locatie De Willem

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Joke Waltmans - Willem van Oranje

Oud-Beijerland – Een internationaal gezelschap van Franse, Spaanse, Deense en Italiaanse leerlingen en hun docenten is deze week te gast op de mavo-locatie Poortwijk van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Met hun Nederlandse ‘hosts’ nemen zij deel aan het Erasmus+-project ‘Exactly Exact’ waarbij water, duurzaamheid en astronomie centraal staan.  

De afgelopen jaren hebben leerlingen uit diverse leerjaren van De Willem deelgenomen aan de uitwisselingsprojecten. Zij brachten met docenten een bezoek aan Frankrijk, Spanje, Denemarken en Italië. Nu is het tijd voor een tegenbezoek van buitenlandse leeftijdsgenoten, waarbij Engels de voertaal is.

Deze week staan de activiteiten in het teken van water. Bij het welkom op maandag vonden de deelnemers in hun welkomst-rugzak onder meer een Dopper, de herbruikbare waterfles die vanuit Nederland de wereld verovert. Daarna hebben de leerlingen elkaar beter leren kennen tijdens de bootcamp in de sporthal. In de middag hielden zij een afvalrace in de aula, waarbij het zaak was om zoveel mogelijk ‘afval’ in te zamelen.

De groep buitenlandse en Hoeksche Waardse leerlingen brengt dinsdag een bezoek aan Futureland bij de Tweede Maasvlakte en aan de Maeslantkering. Voor woensdag staat een City Tour door Rotterdam op het programma. Donderdag gaat de groep naar natuureiland Tiengemeten. Het uitwisselingsproject wordt vrijdag afgesloten met een internationaal feest.

‘Exactly Exact’ is een van de onderdelen van het grote Erasmus+-project, dat financieel wordt ondersteund door de Europese Unie. Deze Erasmus+-projecten zijn voor de leerlingen bij uitstek geschikt om sociale vaardigheden te ontwikkelen, te reizen, nieuwe mensen te ontmoeten en uitdagingen aan te gaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren