CDA wil groot bevrijdingsfeest in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
CDA Hoeksche Waard op bezoek bij Oranjevereniging Zuid-Beijerland
HOEKSCHE WAARD – Volgend jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. CDA Hoeksche Waard vindt dat de nieuwe gemeente Hoeksche Waard de Oranjeverenigingen moet helpen een groot bevrijdingsfeest te organiseren voor alle inwoners.
 

 
Karoline Vorthoren, fractievoorzitter: ‘De Oranjeverenigingen bewaren een stuk van onze Hoeksche Waardse historie en de identiteit van de dorpen. We merken dat er elk jaar weer veel belangstelling is van jong en oud voor de herdenkingen van 4 mei. Het zou prachtig zijn als we op 5 mei 2020 met z’n allen de bevrijding kunnen vieren.’
 
De Oranjeverenigingen op het eiland hebben al een berg werk aan Koningsdag en 4 mei. Daarom heeft het CDA het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd of de gemeente hen volgend jaar kan ondersteunen in de praktische uitvoering van een bevrijdingsfeest. ‘Het zou mooi zijn als zowel per dorp als voor de hele Hoeksche Waard leuke activiteiten worden bedacht. De Oranjeverenigingen weten het beste wat een passend aanbod is’, aldus het CDA.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren