Kerksonates van Mozart in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Mijnsheerenland – Op zondag 12 mei om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius een vesper.
Hierin staan Kerksonates van Wolfgang Amadeus Mozart centraal. Mozart schreef tussen 1772 en 1780 zeventien kerksonates; het zijn korte werken, bedoeld als intermezzo tussen de schriftlezingen.


De bezetting van het grootste gedeelte van deze sonates is klein: twee violen, basso continuo en orgel. In een aantal sonates heeft het orgel een meer solistische rol toebedeeld gekregen, zoals in de virtuoze Sonate in C groot, KV 336.
In de sonates komt de genialiteit van Mozart op een fantastische manier naar voren; Mozart is als geen ander in staat om een eenvoudig thema op een geraffineerde manier uit te werken.  
 
Op zondag 12 mei wordt een selectie van de kerksonates uitgevoerd door een strijkersensemble en organist Rien Donkersloot. Liturg is Ds. W.H. Hendriks.

Naast de kerksonates van Mozart zijn er schriftlezingen, liederen en orgelimprovisaties te beluisteren. De aanvang is 19.00 uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
Na afloop is er koffie en thee in het koor van de kerk.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren