Weer een stapje verder om te komen tot een Omgevingsvisie van, voor en door de Hoeksche Waard.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Op donderdag 9 mei presenteerden 200 Waardmakers (inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en partners) hun visies voor de Hoeksche Waard aan elkaar. Nadat wethouder Piet van Leenen iedereen van harte welkom had geheten, gingen de Waardmakers onder leiding van Gert van’t Hof aan de hand van stellingen in debat met elkaar in Dorpshuis Streona in Strijen.

Hoe dan verder?

De visies van de Waardmakerteams en de hoofdlijnen uit het debat vormen samen input voor de Omgevingsvisie. Vanaf volgende week gaat een redactieteam aan de slag met de verwerking van al het verzamelde materiaal tot één Omgevingsvisie. Het redactieteam is een evenredige mix van Waardmakers en medewerkers van Gemeente Hoeksche Waard om zo nog een keer extra borgen dat de inbreng vanuit de Waardmakerteams ook echt in de Omgevingsvisie terecht komt.

De Omgevingsvisie presenteren we op 19 juni

De Omgevingsvisie wordt op 19 juni gepresenteerd aan alle Waardmakers en andere geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Houd de website waardmakers.nl in de gaten!

De visie wordt daarna 6 weken ter inzage gelegd. Dit is een wettelijk vereiste procedure. De uiteindelijke besluitvorming vindt plaats door de gemeenteraad.

Foto’s Gemeente HW


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren