Wereldbijendag en wereldbiodiversiteitsdag bij TotalisNaturales in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto TotalisNaturales

STRIJEN – TotalisNaturales (De Jagende Imker) is een lokale imkerij in Strijen. De mei maand is voor ons een belangrijke maand. Niet alleen is het druk in onze imkerij omdat de honingbijen volop aan het vliegen zijn om nectar en stuifmeel  te verzamelen, maar ook omdat dit de tijd is dat zij gaan zwermen. Daarnaast zijn we druk met het bevorderen van de biodiversiteit. Dit doen we op verschillende manieren. Zoals het inzaaien van inheemse bloemen en het stimuleren van andere geïnteresseerden dit ook te doen. Alles draait namelijk om balans in het leven, zo ook bij de bloemetjes en de bijtjes.

In de mei maand is 20 mei uitgeroepen tot wereldbijendag en 22 mei tot wereldbiodiversiteitsdag. Het welzijn van de bijen, de honingbij en ook de wilde bijen (wel 359 soorten) staan in direct verband met de aanwezige biodiversiteit in Nederland. Wij zien een duidelijk verband tussen deze twee onderwerpen en dagen, dus hebben we besloten om hier extra aandacht aan te besteden.

Graag ontvangen wij u op  zaterdag 18 mei om u van alles te vertellen over bijen en biodiversiteit. Wij openen onze deuren om 10.00 uur ‘s morgens tot 16.00 uur ‘s middags en ontvangen u graag met een bakje koffie. Er is een doorlopende presentatie over deze belangrijke onderwerpen. De aanwezige imkers zullen u hierover te woord staan. Oh ja, we gaan niet alleen maar luisteren en kijken maar ook doen. Elke bezoeker mag een zaadbom maken om zelf de biodiversiteit te verbeteren in zijn of haar omgeving. Het zaad in de zaadbom is een speciaal zaadmengsel wat voedselrijke bloemen geeft voor insecten, die ook nog eens mooi zijn om te zien.

Mocht u de 18eniet kunnen: geen nood op 30 mei is ons dijkwinkeltje ook open en zijn we aanwezig om u te woord te staan. Graag tot ziens op 18 mei of 30 mei in onze imkerij op de Oudendijk 47, te Strijen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren