Soroptimisten Club Hoeksche Waard-IJsselmonde ontvangen internationale gasten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Vera Pieters

Hoeksche Waard – Soroptimisten: wie zijn dat? In de regio Hoeksche Waard-IJsselmonde hebben we er 43, maar je vindt ze ook in vele andere continenten wereldwijd. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes.  Het netwerk telt wereldwijd ongeveer 100.000 vrouwen.

Afgelopen weekend heeft SoroptimistenClub Hoeksche Waard-IJsselmonde 10 Soroptimisten van buitenlandse clubs, Engeland, Oostenrijk, Georgië en  Thailand ontvangen. Zij hebben een weekend kennisgemaakt met de Hoeksche Waard en Rotterdam.
Op vrijdag werden er een aantal sociaal maatschappelijke projecten bezocht w.o. Het Hospice en Halte Zomervilla waarna de lunch werd genuttigd bij Zonder Meer. De buitenlandse gasten waren zeer onder de indruk van de projecten en zeer geïnteresseerd omdat zij zich in hun eigen land ook bezighouden met diverse projecten.’s Avonds werd er een bezoek gebracht aan de beeldentuin van Theo Verhoeff , onderdeel van de Open Atelier Dagen.Zaterdag bestond het programma uit een architectuur rondje in Rotterdam waarbij de Markthal natuurlijk niet mocht ontbreken.  De dames zijn op zondag met veel nieuwe indrukken terug naar huis gegaan.

Internationaal

De Club Hoeksche Waard-IJsselmonde is onderdeel van de internationale organisatie Soroptimist International. De door de Verenigde Naties ingestelde werkvelden zijn richt gevend voor de organisatie. Zo helpen ze bijvoorbeeld kinderen en vrouwen onafhankelijk te worden en de kost te verdienen.

Projecten die in de afgelopen jaren zijn ondersteund door fondsenwerving (donaties, geld ophalen met boekenmarkten, kledingbeurzen) zijn onder andere: Het Hospice ( Zuid-Beijerland), Moedige Moeders (Hoeksche Waard), Trainingscentrum Ilse Labadle (Suriname) en “Free a Girl” een organisatie die jonge meisjes in India uit handen van pooiers probeert te houden en vervolgens een opleiding aanbied.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren