Za. 15 juni: Jeugdnatuurdag in Nationaal Landschap Centrum Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Numansdorp – Dit jaar wordt de Jeugdnatuurdag van Hoekschewaards landschap gehouden op zaterdag 15 juni. En net als altijd in en om het Nationaal Landschapscentrum aan de veerweg 1C in Numansdorp.

Door verhuizing naar een ander seizoen hebben we ook wat andere activiteiten. Veel vaste succesnummers zijn natuurlijk wel gebleven. (Water)beestjes zoeken, vogels kijken, planten zoeken en braakballen pluizen zijn de natuuractiviteiten. Je schept met je netje, gaat op zoek met je loeppotje, speurt met verrekijker of telescoop luchten en omgeving af, of pluist en bekijkt onder de microscoop de botjes die je in je braakbal hebt gevonden. Naast dit speurwerk is er ook een foto bingo. Vind jij alle plaatjes? Van al dat speuren wordt je hongerig en dan

kun je zelf stokbroodjes en pannenkoeken bakken en natuurlijk opeten. Heb je al eens kennisgemaakt met een blote voeten pad? Pak je kans!. Als afwisseling hebben we verschillende knutsel activiteiten, maak een vlieger, een vlinder of vilt met echte schapenwol. De boswachter vertrekt om 14 uur voor zijn wandeling en vertelt over het bos en zijn bewoners en Vogelklas Karel Schot stuurt de ons bekende Karin. Zij laat een geluksvogelvrij, die nu voldoende is hersteld, om voor zichzelf te kunnen zorgen.

Nieuw dit jaar is de bushcraft activiteit met Yanick . `s Morgens vertelt en demonstreert hij hoe je natuurvriendelijk met materialen uit de natuur om kunt gaan. Een vuurtje maken bijvoorbeeld, maar daarna het belangrijkste, het doven en zonder sporen achterlaten.. Om lekker ontspannen te bewegen kun je meedoen met Tai Chi. De grabbelrok is gevuld met kleine cadeautjes. Aan al deze activiteiten mag je meedoen met de strippenkaart. Die koop je bij onze winkel koop voor 2 euro.

  • 15 juni van 11-16 uur Jeugdnatuurdag.
  • Nationaal Landschapscentrum, veerweg 1c Numansdorp. Kosten Strippenkaart 2 euro.
  • Informatie [email protected]

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren