Ventura Sport wint thuis van Skv: 15-13

STRIJEN – Onder warme zomerse omstandigheden kreeg Ventura Sport zaterdag de hekkensluiter Skv op bezoek. De gasten uit Sleeuwijk waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar na rust wist Ventura de rollen om te draaien en de overwinning te pakken.

Ventura Sport speelde wederom zonder Lennert Leunis (huwelijksreis), hij werd in de basisopstelling vervangen door Jurrian Quist. Voor beide partijen stond er niets meer op het spel en dat zorgde samen met het warme weer voor een vrij futloze eerste helft van Ventura kant. Vooral verdedigend zat men er te vaak net naast en Skv profiteerde dankbaar van de buitenkansjes die het kreeg. De gasten pakten al vroeg in de wedstrijd een voorsprong van 2 doelpunten en wisten die marge tot de pauze vast te houden. Ruststand 7-9.

In de tweede helft bleek Ventura toch niet van plan om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zonder overwinning af te sluiten. Er werd met meer energie gespeeld en met name verdedigend werden de zaken beter aangepakt. Bij 10-10 kwamen de Strijenaren weer op gelijke hoogte en vanaf 11-11 werd de wedstrijd definitief in het voordeel van Ventura beslist. Mede door goede invalbeurten van Steven Heesterman en Linda de Bie scoorde Ventura 4x op rij en nam een 15-11 voorsprong. In de slotminuten kon Skv nog wat terug doen, maar dat bracht de overwinning voor Ventura niet meer in gevaar. Eindstand 15-13.

“Vooral in de eerste helft zie je duidelijk dat we nergens meer om spelen”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “Dan is het zowel individueel als collectief niet scherp en geconcentreerd genoeg. We kunnen prima korfballen, maar basisvoorwaarde is wel dat iedereen voor de volle 100% ‘aan’ staat en meedoet, want anders zijn we gewoon kwetsbaar. Gelukkig zie je in de tweede helft dat we dan toch genoeg eergevoel en mentaliteit hebben om de rollen om te draaien en de overwinning te pakken.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Siebe Buitendijk 5x, Arnold in ’t Veld 3x, Leanne Brugts 2x, Jurrian Quist 2x, Arco Dalm 1x, Steven Heesterman 1x en Linda de Bie 1x.

8. Skv 13-3

Op zaterdag 15 juni speelt Ventura Sport de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Triade in Nieuwpoort. Aanvang 15:30 uur.