Oud-Beijerlands echtpaar Kers 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – En weer is de Hoeksche Waard een jubilerend echtpaar rijker… op dinsdag 3 juni 2019 is het namelijk 65 jaar geleden dat de heer G. (Gerrit) Kers (89) en mevrouw A.F. (Adri) Kers – Noordijk (86) uit Oud-Beijerland voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven. De bruidegom zag het levenslicht op 26 augustus 1929 in Willemstad. De bruid kwam op 8 september 1932 in Fijnaart ter wereld. Locoburgemeester Paul Boogaard bracht het briljanten bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Oude foto’s, herinneringen en verhalen brachten het verleden tijdens het felicitatiebezoek tot leven.

Beide ‘Brabanders’ kennen elkaar al vanaf de schoolbanken. Pas tijdens een veel latere – in 1948 verhuisde de bruid met haar ouders naar Oud-Beijerland – ontmoeting slaat de vonk over en sindsdien zijn ze al een ‘mensenleven’ bij elkaar.

Voordat het echtpaar zich in 1984 in Oud-Beijerland vestigde, woonden ze achtereenvolgens in Goudswaard, Nieuw-Beijerland en Greup.

De heer Kers heeft vele jaren in de agrarische sector gewerkt. De laatste jaren van zijn werkzame leven was hij in dienst bij betonfabriek Van Neerbos in Oud-Beijerland (en later in Vlaardingen). Zijn vrouw werkte eerst als interieurverzorgster, later nam zij de zorg voor het huishouden op zich.

Het echtpaar Kers kreeg een zoon en een dochter en daarnaast is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen.

Het jubilerende paar geniet nog een goede gezondheid. Dat blijkt wel uit het feit dat ze nog vrijwel dagelijks samen fietsen. Daarnaast verzorgt de bruidegom zijn kippen in de achtertuin. Als wederdienst produceren zij elke dag een vers ei. “Maar daar weten wij wel raad mee”, lacht Gerrit Kers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren