Zoë van Gils boekt nieuw atletiek record

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Monique Vieberink

Rotterdam – Zoë van Gils (11jaar uit Puttershoek) heeft weer een knappe atletiek prestatie geleverd.Donderdagavond  4 juli stond er een trackmeeting in Rotterdam op het programma. Zoë nam deel aan de 1000 meter. De omstandigheden waren prima en Zoë wilde een aanval op het clubrecord doen.

Nadat ze afgelopen februari het clubrecord indoor had verbroken had ze nu als doel ook het clubrecord outdoor verbreken. Dat leek een moeilijke opgave maar Zoë boekte afgelopen maanden zo’n grote progressie dat het mogelijk zou moeten zijn. De trainsters van het PAC Runningteam zorgen er voor dat Zoë zowel fysiek als mentaal sterk aan de start staat.

Zoë stond met 18 andere atleten aan de start. Duwen en trekken hoort er dan bij. Zoë had dat al verwacht en koos een goede positie zodat ze niet ingesloten raakte en uit het ergste gedrang bleef. Ze liep geconcentreerd en vastberaden haar eigen race. Aangezien Zoë ‘bekend’ aan het worden is in de atletiekwereld werd ze volop aangemoedigd. In 3minuten 17 seconden en 35 honderdsten kwam Zoë over de finish. Dat bleek ruim voldoende te zijn om het 8 jaar oude record uit de boeken te lopen en op haar naam te zetten. Het seizoen duurt nog lang dus Zoë is van plan om het record nog aan te scherpen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren