Knutselboek van Rien Olijslagers brengt 3000 euro op voor kinderen met kanker

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bij de overhandiging van een cheque van 3000 euro aan Leo Osseweijer, ambassadeur van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sprak Joke Olijslagers van een ‘fantastisch resultaat - Foto Jan Robbemond

ZUID-BEIJERLAND – Bij de overhandiging van een cheque van 3000 euro aan Leo Osseweijer, ambassadeur van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sprak Joke Olijslagers van een ‘fantastisch resultaat’. Het geld voor KiKa is de opbrengst van het HOEKSCH vakantieboek van haar man, beeldend kunstenaar Rien Olijslagers, die begin dit jaar overleed.

,,Rien was al lang bezig met dit boek en begin vorig jaar zomer met de realisering ervan. Toen werd hij ziek en kon er nauwelijks meer aan werken. Dankzij vrienden is het uiteindelijk gelukt om het af te krijgen’’, aldus Joke.

Zij is erg blij met de inspanningen van Pauline van Driel en haar bedrijf Van Driel Drukwerkservice in Zuid-Beijerland. Die heeft ervoor gezorgd dat het vakantieboek er kwam en zij heeft het in de markt gezet. ,,Rien was er onzeker over, maar dat was onterecht, want het boek is uiteindelijk heel goed verkocht’’, aldus Pauline van Driel.

Osseweijer deelt de mening van Pauline en Joke dat het gaat om een laagdrempelig en rijk boek waarin iedereen iets van zijn gading kan vinden. Hij oppert dat het misschien ook iets is voor de patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar alle kinderen met kanker worden opgenomen en behandeld.

,,KiKa heeft daar inmiddels 137,5 miljoen euro in geïnvesteerd. De helft ervan is besteed aan onderzoek’’, zegt Osseweijer. ,,Het gaat daarbij niet alleen om onderzoek naar kanker bij kinderen maar ook om andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.’’

Dat was voor Rien Olijslagers de belangrijkste reden om KiKa te willen ondersteunen met de opbrengst  van zijn boek.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren