2e Hands Dameskledingbeurs Soroptimisten in Oud-Beijerland levert tien duizend euro op!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Oud-Beijerland – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vond de jaarlijkse 2e hands kledingbeurs van Soroptimistenclub Hoeksche Waard/IJsselmonde plaats in het pand waar voorheen de Op=Op was gevestigd, in het centrum van Oud-Beijerland.

De restanten kleding zijn opgehaald door: vrijwilligers van de voedselbank,  Take care of your neighbour, Deltaziekenhuis, Hands of Mercy en Stichting ondersteuning Sovata. Inmiddels is “de winkel” weer ontmanteld en schoon opgeleverd.

De opbrengst is o.a. voor de Hospice en The Dr. Denis Mukwege Foundation (Stichting Vluchteling). Dokter Mukwege is gynaecoloog in Oost-Congo. Hij behandelde in elf jaar meer dan 20 duizend vrouwen voor de gevolgen van gewelddadige verkrachting. Het Panzi Ziekenhuis dat hij in 1999 in Bukavu stichtte, is het meest gespecialiseerde ter wereld. De kliniek is voor een deel algemeen streekziekenhuis, de andere helft is ingericht voor slachtoffers van seksueel geweld die gratis worden behandeld. Zij komen vaak van ver en blijven hier, weken, soms maanden, tot ze genezen zijn.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren