Goudswaardse Boys verliest bij Pernis

PERNIS –  Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de met een week vertraagde seizoensouverture winnend af te sluiten. Na een wisselvallige voorbereiding, waaronder een teleurstellend bekeravontuur, werd in Pernis nipt met 2-1 verloren.

Aanvankelijk dicteerden de bezoekers de wedstrijd en kregen via Joeri Heistek en Thomas van Peperstraten enkele uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Na een kwartier moest Pernis-verdediger Brett den Uijl zijn keeper op de doellijn assisteren na een kopbal van Floris van der Weijden. Geleidelijk aan nam de jonge thuisploeg het initiatief over en kwam na een klein half uur ietwat gelukkig, maar niet onterecht, op voorsprong via Mikey Witte: 1-0. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Boys weer wat meer in de wedstrijd en was Patrick van Duijl dicht bij de gelijkmaker.

Kort na rust verdubbelde Pernis bijna de voorsprong, maar de kopbal van Mikey Witte verdween via de vingertoppen van doelman Bryan Huijzers over het Goudswaardse doel. Aan de overzijde ging het even later anders: via het hoofd van verdediger Rick Kleinjan belandde de bal in het eigen Pernis-doel: 1-1. De partij ging hierna gelijk op met kansen over en weer. Tien minuten voor tijd kwam Pernis vrij gelukkig op voorsprong toen een door Bart van der Steen genomen hoekschop, gedragen door de verraderlijke wind, ineens in het Goudswaardse doel waaide: 2-1. Het slotoffensief van de Goudswaarders leverde nog twee enorme kansen op, maar Benjamin Eenkhoorn raakte de paal en Wouter Bijl stuitte van dichtbij op keeper Justin Schipper. In blessuretijd liep Darwyn Pennock tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de Boys de wedstrijd met tien man moesten eindigen. Zo ging de winst deze middag naar de gelukkigste ploeg en dat was Pernis.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.