Ventura Sport pakt 2 belangrijke punten

STRIJEN – Na twee nederlagen op rij was het afgelopen zaterdag tijd voor Ventura Sport om thuis tegen Gemini weer een overwinning en de bijbehorende 2 punten te pakken. Daar slaagden de Strijense korfballers in. Een 9-11 achterstand bij rust werd in de tweede helft omgebogen naar een 17-14 zege.

Onder herfstachtige omstandigheden, met een stevige wind als lastig element voor beide ploegen, startte Ventura prima. De eerste de beste aanval leverde direct de 1-0 op en tot 7-5 werd een marge van 2 doelpunten voorsprong intact gehouden. Daarna brak er een zwakkere fase aan bij Ventura, waarbij bovendien verdedigend teveel fouten en overtredingen werden gemaakt. Gemini profiteerde en draaide de achterstand om in een 9-11 voorsprong bij rust.

Die stand bleef in de tweede helft liefst 8 minuten op het scorebord staan. Ventura verdedigde weer een stuk beter, maar aanvallend wilde de bal nog niet door de mand vallen. Toen dat wel gebeurde pakte de Strijense ploeg direct door en nam met 4 goals op rij een 13-11 voorsprong. Dit keer werd de voorsprong wel vastgehouden en stond er bij het eindsignaal van scheidsrechter Majoor een 17-14 eindstand op het scorebord.

Ventura Sport coach Marcel Versteeg was uiteraard zeer tevreden met de overwinning. “Dit soort weersomstandigheden met veel wind vraagt om geduld en discipline. Daar hadden we in de eerste helft veel moeite mee. In de tweede helft heeft de ploeg dat een stuk beter opgepakt en legde daarmee ook de basis voor een verdiende overwinning.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lennert Leunis 5x, Thomas Zoeter 3x, Arnold in ’t Veld 3x, Siebe Buitendijk 2x, Lotte Buitendijk 2x, Sanne Buitendijk 1x, Linda de Bie 1x.

8. NIO 4-1

Komende week speelt Ventura Sport al op vrijdagavond uit tegen Conventus in Zwijndrecht. Aanvang 20:30 uur.