Hopse Waard! Ga je mee op belevingstocht in de Hoeksche Waard?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Ga je mee op belevingstocht in de Hoeksche Waard? Op zaterdag 12 oktober stap je op de hop-on hop-of bus en beleef je het dagelijks leven op verschillende boerderijen. Laat je ondertussen verassen door prachtige vergezichten op de voedingsbodem van de Randstad. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Voor food wordt gezorgd, op elke locatie krijg je een lokale specialiteit aangeboden.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Kom boter schudden, kalfjes aaien, appels plukken, appelsap maken, lekker veel lokale producten proeven en leren over voeding!

We gaan langs bij:

  • Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden in Heinenoord
    Een warm welkom bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden in Heinenoord. Laat je inspireren door de nieuwste innovaties op food gebied. Wat staat er in de toekomst op het menu?
    Voedsel verspillen? Zonde! Maak hier kennis met smaakvolle oplossingen voor voedselverspilling.
  • Boerderij de Kikkershoek
    Hoe smaakt het appeltje direct van de boom en wat kun je er nog meer mee? Verdwaal door de mooie boomgaard. Proef hier de lekkerste chips, zo van ’t land.  Ontdek hoe aardappels worden gerooid en waarom bijen zo belangrijk zijn.
  • Weiderund, Mariënhof
    Stap uit op een historische plaats. Deze boerderij, anno 1597,  is doorgegeven van generatie op generatie. Hier staat ambacht nog hoog in het vaandel. Geen robots maar het handwerk in de greupstal. De koeien grazen in de wei en genieten van het leven buiten. Hier draait alles om kwaliteit en dat proef je!
  • Commijs Hoeksche Zuivel
    Neem een kijkje achter de staldeuren van dit bijzondere melkveebedrijf. Waar vroeger de boer bij het krieken van de dag opstaat om de koeien te melken heeft Commijs de melkrobot. Niet de boer maar de koe bepaalt wanneer zij wordt gemolken. Handig toch? Genoeg gezien? Geniet dan van een heerlijk vers ambachtelijk ijsje of de andere Hoeksche Zuivel producten.

Vertrek- en aankomsttijden
Maak het jezelf gemakkelijk en stap op de bus naar de Hoeksche Waard voor de start van de Hopse Waard.

10.00 uur – vertrek opstapplaats Rotterdam CS
Toch liever met de auto of woonachtig in de Hoeksche Waard? Start dan bij de Rabobank Heinenoord (Reedijk 8). U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom. Wij raden je, vanwege het volle programma, aan om voor 12 uur op te stappen op de hop-on hop-off bus vanaf Rabobank Heinenoord.

10.00 – 12.00 uur – vertrek opstapplaats Rabobank, Heinenoord
Bepaal zelf waar je uitstapt en wanneer je naar de volgende locatie gaat met de hop-on hop-off bus.

16.00 uur – terug bij Rabobank, Heinenoord
16:30 uur – terug op Rotterdam CS

 
Wanneer?
Zaterdag 12 oktober
Prijs?
€ 4,-

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren