Beleef het World Food Festival in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op 11, 12 en 13 oktober vindt het World Food Festival plaats in de regio Rotterdam. Je ziet, proeft en ontdekt tijdens dit weekend alles wat met verse en gezonde voeding te maken heeft. Ook in de Hoeksche Waard word je meegenomen in de wonderlijke wereld van ons voedsel. Kom een kijkje nemen en zie met eigen ogen waarom de Hoeksche Waard de ‘voedingsbodem van de Randstad’ wordt genoemd!

Vrijdag 11 oktober: leren over voedsel

Vrijdag 11 oktober staat in het teken van onderwijs. Basisschoolleerlingen en middelbare scholieren gaan op excursie  om te leren waar voedsel vandaan komt. In de Hoeksche Waard zijn er smaaklessen, flitsstages en excursies (in samenwerking met JINQ) bij Viscon Group, ‘Beleef het en Eet het’ en Plukhoek Mookhoek.

Zaterdag 12 oktober: Hopse Waard

Op zaterdag 12 oktober stap je op de hop-on hop-off pendelbus, beleef en proef je het dagelijks leven op verschillende boerderijen in de Hoeksche Waard. Opstappen kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij Rabobank Heinenoord. Laat je ondertussen verrassen door prachtige vergezichten op het eiland Hoeksche Waard. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Kom boter schudden, kalfjes aaien, appels plukken, appelsap maken, lokale producten proeven en leren over voeding! Tickets voor de Hopse Waard zijn € 4,- per persoon. Boek via VVV Hoeksche Waard of www.worldfoodfestival.nl.

Zondag 13 oktober: activiteiten bij de Markthal

Zondag 13 oktober is een festivaldag met allerlei  activiteiten rondom de Markthal in Rotterdam. Proef de producten uit de regio en ervaar welke reis je voedsel aflegt, van zaadje tot afvalverwerking. Ook diverse ondernemers uit de Hoeksche Waard laten hier hun producten proeven.

Over het World Food Festival

Het World Food Festival is een festival over voedsel en de herkomst daarvan. In een straal van 30 kilometer rond Rotterdam vind je namelijk alles wat met verse en gezonde voeding te maken heeft. Tijdens het WFF zie je hoe ons eten wordt geproduceerd, vervoerd, verwerkt, gegeten en gerecycled.

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Westland, gemeente Hoeksche Waard, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank en wordt in de Hoeksche Waard mede mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren