Dag van de mantelzorg en blijk van waardering voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Ook dit jaar organiseert MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden de Dag van de Mantelzorg. De stichting doet dit namens gemeente Hoeksche Waard en in samenwerking met Zorgwaard. Het is een gezellige middag waar mantelzorgers even tijd hebben voor zichzelf en kennis kunnen maken met andere mantelzorgers.

2 locaties

Op de Dag van de Mantelzorg wordt er een High Tea met zang en theater georganiseerd. We doen dit op 2 locaties en 2 verschillende data. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke datum voor hen het beste uitkomt. De eerste keer is op zaterdag 2 november in Streona (Strijen) en de tweede keer is op zaterdag 9 november
in de Eendrachtshoeve (Zuid-Beijerland). Het programma is voor beide dagen hetzelfde. Er zijn voor de mantelzorgers geen kosten verbonden aan deze middag.

Inschrijven bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden

Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden krijgen per post een uitnodiging. Bent u ook mantelzorger, maar staat u nog niet ingeschreven bij MEE? Neem dan contact op met MEE en meldt u alsnog aan. Dit kan via telefoonnummer 0181 – 33 35 07 of door te mailen naar [email protected]. U kunt dan deelnemen aan de Dag van de Mantelzorg. Ook ontvangt u het aanvraagformulier voor de Blijk van Waardering en 3 keer per jaar het mantelzorgmagazine, zodat u op de hoogte blijft van het aanbod van mantelzorgondersteuning.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie over de Dag van de Mantelzorg kunt u contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 0181 – 33 35 07.

Blijk van Waardering voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard 03-10-2019

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. Gemeente Hoeksche Waard waardeert daarom ook in 2019 mantelzorgers voor hun inzet. Dit doet zij onder andere met het uitreiken van een Blijk van Waardering, een VVV-bon ter waarde van €  75,-.

Voor wie kan de Blijk van Waardering aangevraagd worden?

Mantelzorgers die minimaal 3 maanden lang minstens 4 uur per week voor iemand zorgen met wie hij of zij een persoonlijke relatie hebben, kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Dit is een VVV-bon ter waarde van € 75,-. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet dan wel in de Hoeksche Waard wonen. De mantelzorger mag echter ook buiten de Hoeksche Waard wonen. Verleent u mantelzorg aan meerdere personen, dan kunnen maximaal 2 Blijken van Waardering per mantelzorger worden aangevraagd.

U kunt het aanvraagformulier downloaden via deze link: aanvraagformulier Blijk van Waardering. U kunt de Blijk van Waardering ook opvragen via het servicebureau van MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via e-mail  [email protected] of via telefoonnummer 0181 – 33 35 07.

Kent u andere mantelzorgers die in aanmerking komen voor de Blijk van Waardering?

Attendeer hen dan op het aanvragen van de Blijk van Waardering. Ook als u professioneel zorgverlener bent en mantelzorgers kent van uw cliënten, kunt u hen
hierop attenderen.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 0181 – 33 35 07.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren