Hekkensluiter Heinenoord pakt punt tegen Honserelsdijk

7 Min Read

HEINENOORD – Bij het bekend maken van de opstelling, stonden veel supporters van Heinenoord verbaasd te kijken, omdat zij de namen van Ramon Salas en Davy Kaptein misten. Coach Joop Hiele had echter besloten beide spelers op de bank te laten beginnen.

Al meteen in de 2e minuut stuurde Larbi El Harouchi met een schitterende pass Sander de Heus op links weg, die twee man uitkapte om vervolgens uit te halen, echter zijn schot in de handen van doelman Dahley le Duc zag belanden, omdat hij de kracht miste hard uit te halen.De vrije trap die even later werd genomen door Jouy Valstar had zoveel effect, dat het Dillan Heijnen moeite kostte om de bal onder controle te krijgen.

Bij de volgende aanval wederom de kans op voorsprong te komen, toen na een combinatie tussen Sander de Heus en Jordey van Damde bal terecht kwam bij Noel Goossens, die de hoek voor het uitkiezen had maar ook hij te zacht inschoot om het de sluitpost van de bezoekers moeilijk te maken.

Na een uitstekende ingreep van Martijn Terlouw op de doorgebroken snelle Brian Valstar waren er inmiddels zestien minuten gespeeld, toen er iets merkwaardigs gebeurde.
Vanaf de tribune uit het niets deponeerde scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen de bal op de stip omdat hij had gesignaleerd, dat Anthal v.d. Berg zijn tegenstander een tikje op de enkel had gegeven.Een beledigende kreet uit het publiek deed hem besluiten het spel neer te leggen en richting kleedkamer te gaan. Na het publiek verzocht te hebben geen beledigend commentaar meer te geven, werd de wedstrijd na een kleine 10 minuten hervat. Uiteraard met de strafschop, die hij niet vergeten was.

Tom van Veen schoot feilloos binnen en dat betekende tegen de verhouding in 0 – 1.
Heinenoord probeerde meteen orde op zaken te stellen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Wederom was het Larbi El Harouchi, die een uitstekende pass verzond dit keer naar Remco Buist en de altijd kille afmaker schoot dit keer te zacht in, wat nog wel een corner opleverde.In de 25e minuut waren Brian Valstar en Tom van Veen er op rechts van door, om vervolgens Garrick Naarden het bos in te sturen en Tom van Veen vrij gemakkelijk en eenvoudig de stand op 0 – 2 bracht.Een enorme tegenvaller na zo’n goed begin.
De mannen van Joop Hiele onder aanvoering van aanvoerder Toine v.d. Berg deden er alles aan om de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen en dat lukte bijna toen zijn pass Sander de Heus bereikte en zijn schot nu wel vaart had maar net langs de paal belandde.
Ook Arto Dielhof ging zich met de aanval bemoeien wat wel het nodige gevaar opleverde, echter nog geen doelpunt.

In de 32e minuut kreeg de Noord op de geliefde plek van Jordey van Dam een vrije trap te nemen en ook dit keer deed hij dat voortreffelijk, maar voor de boomlange Dahley le Duc was het geen probleem het verwoestende schot uit de bovenhoek over de lat te tikken.
Op slag van rust was er nog even hoop verandering in de stand te brengen, echter de kopbal van Noell Goossens was wederom een prooi voor de keeper.
Het tweede bedrijf begon met dezelfde opstelling en de vechtlust werd in de 52e minuut beloond, toen een enorme pegel van 30 meter van Larbi El Harouchi zelfs voor de Westlandse sluitpost teveel werd en hij de bal niet goed onder controle kon krijgen en dat betekend 1 – 2.

Dit belangrijke doelpunt gaf de Noord vleugels, want 1 minuut later was het weer raak toen Jordey van Dam met een fraaie kopbal de verdiende gelijkmaker uit een voorzet van Arto Dielhof verzilverde. 2 – 2. In de 67e minuut kwam Davy Kaptein in de ploeg voor Anthal v.d. Berg. Van beide kanten werd erin deze fase volop strijd geleverd omdat beiden voor de volle winst gingen. In de 70e minuut was het mooiste moment voor Sander de Heus en alles wat Heinenoord was, want hij was het die zijn ploeg op 3 – 2 bracht en HULDE voor het hele team voor de enorme veerkracht.Zou het dan toch de eerste overwinning worden ?

Ruim 20 minuten dit tempo volhouden is natuurlijk nog wel erg lang. Vandaar dat coach Joop Hiele er nog 2 wissels in slingerde en kwam Dejan de Feiter voor de moe gestreden Sander de Heus en Tobi Fasanya voor Larbi El Harouchi. Even leek het er op dat de voorsprong nog vergroot werd, toen Arto Dielhof zijn pegel zag gekeerd en in de rebound over schoot. In de 81e minuut moment maakte invaller Kevin Bogaards aan alle vreugde een einde, toen hij met een listig omhaaltje iedereen inclusief Dillan Heijnen verraste en de bal net onder de lat zag verdwijnen en dat betekende de eindstand van : 3 – 3.

Evenals vorig jaar gingen de Westlanders er met EEN punt vandoor en blijft de Noord hekkensluiter in 1 B met 2 punten uit 6 wedstrijden.

A.s. zaterdag volgt de wedstrijd in Voorburg tegen Forum Sport. Aanvang : 14.30 uur.