Geslaagde introductie slimme medicijndispenser

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wijkverpleegkundige Leoni Noordzij en meneer Verkuijlen. Foto: Qphoto.nl

HOEKSCHE WAARD – Als eerste in de Hoeksche Waard biedt Zorgwaard haar thuiszorgcliënten slimme medicijndispensers aan. Een uitkomst voor ouderen die thuis wonen, verschillende medicijnen moeten innemen en dit zelf willen doen.

Een slimme medicijndispenser is simpel gezegd een elektronische medicijndoos die een geluidssignaal laat horen als het tijd is medicatie in te nemen en deze medicijnen meteen aanbiedt. Meneer Verkuijlen uit Oud-Beijerland is de eerste thuiszorgcliënt in regio Hoeksche Waard die sinds enkele weken naar volle tevredenheid gebruik maakt van dit nieuwe type medicijndispenser. ‘Ik had het snel door hoe het werkte en ben erg enthousiast’, vertelt meneer Verkuijlen. ‘Ik raad het echt iedereen aan die het vervelend vindt afhankelijk te zijn van anderen voor het toedienen van medicijnen. Door de slimme medicijndispenser heb ik weer regie daarop gekregen. Dat voelt ontzettend goed.’

Thuis in de Kern
De slimme medicijndispenser is één van de deelprojecten van Slim Langer Thuis, het uitvoeringsprogramma van Thuis in de Kern. Met Thuis in de Kern pakken zorgverleners in de Hoeksche Waard gezamenlijk verschillende projecten en activiteiten op die bijdragen aan preventie van de vraag naar zorg, de draagkracht van het lokale netwerk vergroten of leiden tot innovatie waardoor meer en betere zorg en diensten verleend kunnen worden. Variërend van het opleiden en aantrekken van nieuwe arbeidskrachten in de zorg tot samenwerkingen op het gebied van E-health, waarbij digitale oplossingen professionele hulp ondersteunen of vervangen. Daarnaast realiseren we wijkpensions, waar kwetsbaren tijdelijk opgevangen kunnen worden, en Hoeksche Huiskamers, waar iedereen welkom is die iets wil organiseren voor en met de inwoners van de wijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren