Zinkwegse Boys klopt SCO’63 inclusief fotoserie

Foto Jacob Haan

Oud-Beijerland – Aan de Zinkweg boekten de Boys een knappe 2-1 overwinning op het hooggeplaatste SCO’63. ZWB-trainer Nasser Abdalla had vandaag de beschikking over een volledige selectie en kon derhalve de sterkste opstelling binnen de krijtlijnen brengen.

Dit was goed te merken want in een sterke 1e helft nam men een 2-0 voorsprong. Na de thee drong de technisch vaardige tegenstander aan en kwam op 2-1. De ijzersterk spelende Zinkwegkeeper Melvin Nagy wenste echter verder niet te capituleren en met een aantal knappe reddingen wist hij de 2-1 winst veilig te stellen.Zinkwegse Boys kende een bliksemstart. Spits John Ackon werd nagenoeg vanaf de aftrap rand 16 meter gevloerd en het was Rick Kakialatu die de toegekende vrije trap wist te verzilveren, 1-0.
ZWB kwam ook hierna goed in de wedstrijd en SCO’63, duidelijk niet gewend aan een vroege achterstand, moest zich zien te herpakken. Zij kregen hun eerste echte kans in de 15e minuut maar Melvin Nagy tikte de bal in een uiterste krachtsinspanning onder de lat vandaan. In de 24e minuut mikte Rick Kakialatu net naast uit de 2e lijn en 5 minuten later mikte de tegenstander eveneens net naast. In de 34e minuut brak John Ackon over links door, haalde achterlijn en zette voor. De bal werd met de hand geroerd door een verdediger met een strafschop als gevolg. Het was John Ackon zelf die deze strak wist te benutten, 2-0. Hierna kreeg ook SCO’63 zeker mogelijkheden maar achterin bij ZWB stond het vandaag zeer goed. Op slag van rust was het bijna 3-0 maar Rick Kakialatu mikte van dichtbij centimeters naast.

In de 2e helft ging de tegenstander op zoek naar de aansluitingstreffer. Zinkweg werd achteruit gedrongen en daardoor wat meer op de counter spelen. De Boys vochten voor iedere meter en capituleerden lange tijd niet. In de 71e minuut was het echter de sterke spits Wesley Sturrus die door wist te breken en af wist te ronden, 2-1. Met veel inzet wist Zinkwegse Boys richting de slotfase het aandringende SCO’63 van scoren af te houden. Keeper Nagy pakte een serie knappe ballen en werd 1 keer door de bovenkant van de lat geholpen waardoor ZWB met 13 punten uit 8 wedstrijden weer aan weet te sluiten bij de kopgroep van de afdeling.

Enkele foto’s van de wedstrijd Zinkwegse Boys – SCO ’68. Zaterdag 23 november 2019 – Foto’s: gemaakt door  Jacob Haan.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.