Goudswaardse Boys onderuit in streekderby tegen GOZ

Foto Sander Schilperoort

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de lijstaanvoerder punten af te snoepen. Vanaf het begin dicteerden de bezoekers uit Mijnsheerenland de wedstrijd.

Na twaalf minuten verschalkte Victor Boere Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers met een listig balletje in de korte hoek: 0-1. Aan de overzijde dook de formatie van trainer Leo Tol slechts sporadisch gevaarlijk op. Zo schampte een vrije trap van Bart Dam de buitenkant van de GOZ-paal en was Johan Bestebreur met het hoofd dicht bij de gelijkmaker. Na een klein half uur werd een slippertje in de Goudswaardse defensie meedogenloos afgestraft. Victor Boere bediende de vrijstaande Gerben de Winter, die simpel kon afronden: 0-2. De slotminuut van de eerste helft was al aangebroken toen eveneens in de GOZ-defensie een fatale kortsluiting plaatsvond. Nu was het Goudswaarder Robin Verhoeven die de trekker overhaalde: 1-2.

Na de thee schoten de gastheren flitsend uit de startblokken. Praktisch vanaf de aftrap werd een voorzet van Robin Verhoeven door Benjamin Eenkhoorn knap over GOZ-doelman Ryan Wemmers gekopt: 2-2. De thuisclub putte moed uit deze meevaller en er ontstond nu meer een echte wedstrijd. Dit duurde echter slechts een kwartier want in de 55ste minuut bracht Victor Boere de bezoekers weer aan de leiding (2-3) en in minuut 60 liep Goudswaarder Bart Dam tegen zijn tweede gele kaart aan. Aanvankelijk sprongen de met veel inzet spelende Boys goed om met de numerieke minderheid en leken zelfs langszij te komen, maar de treffer van Patrick van Duijl werd vanwege buitenspel geannuleerd. Toen Mijnsheerenlander Mike in ā€™t Veld tien minuten voor tijd de score naar 2-4 tilde was de wedstrijd gespeeld.