‘s-Gravendeel neemt punt mee terug uit Nieuwerkerk

Foto Jack van der Starre

Nieuwerkerk – ’s-Gravendeel heeft vanuit Nieuwerkerk één punt mee terug genomen naar het thuisfront. Het was een tactisch schaakspel tussen de twee ploegen.

De eerste mogelijkheid was al na een vijftal minuten via Mike Janssen voor Nieuwerkerk. Hierna kwam ’s-Gravendeel wat beter uit de verf en kreeg wat kansjes. De voorsprong van ’s-Gravendeel kwam na drieëntwintig minuten spelen. Via Alwin van der Werff kwam Marco Kruijthof in balbezit en met een fraaie uithaal liet hij doelman Roy Spierings kansloos, 0-1.
Negen minuten later was het Kruijthof, die een tweede doelpunt op zijn naam kon zetten. Maar zijn geplaatste vrije trap verdween net naast de kruising. Met de 0-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het tweede bedrijf zocht Nieuwerkerk wat nadrukkelijker de aanval op en werd ’s-Gravendeel terug gedrongen. Na drie minuten spelen zag Wayne van den Burg zijn kopbal via de handen van Jordi Verkerk tegen de lat belanden. Een toegekende vrije trap werd door Remco Langerveld over de muur, maar ook over het ’s-Gravendeelse doel geschoten.
Na een uur voetballen moesten de Nieuwerkerkers met tien man verder. Maurice Treffers moest na een charge op Romano Liefeld het veld verlaten, omdat scheidsrechter Post hem het rode kartonnetje voorhield.

Na dit voorval deed Nieuwerkerk er een schepje bovenop en dan blijkt het dat het niet zo eenvoudig is om tegen tien man te spelen. Want Nieuwerkerk kwam drie minuten na het heenzenden van Treffers op gelijke hoogte. Hier was echter wel een strafschop voor nodig. En dan blijkt dat de regel hands binnen de zestien door de verdedigende partij nog steeds niet echt duidelijk is. Wat wel duidelijk was, was dat ’s-Gravendeel een strafschop tegen kreeg. Deze werd door Remco Langerveld via de vingertoppen van Jordi Verkerk tegen de touwen gewerkt, 1-1.En ’s-Gravendeel mocht doelman Jordi Verkerk dankbaar zijn, want met een paar fraaie reddingen in de slotfase bleef het aantal tegendoelpunten voor ’s-Gravendeel beperkt tot één. In de tijd die Post bijtrok dacht ’s-Gravendeel met de overwinning terug te keren, maar de inzet van Marco Kruijthof werd ternauwernood met een been tot hoekschop verwerkt. Volgende week komt S.S.S. richting Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.