Boeddhisme als levenswijze

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto BHW

Hoeksche Waard – Boeddhisme is een van de grote wereldreligies. Maar het is meer een manier van leven dan een geloof. Ook in Nederland heeft het Boeddhisme aanhangers. Tijd om eens kennis te maken met deze spirituele stroming. Op donderdagavond 16 januari geeft de Bibliotheek Hoeksche Waard aandacht aan Boeddhisme als levenswijze. 

In bibliothekenland is januari de maand van de spiritualiteit. Er is volop aandacht voor spirituele boeken in de collectie van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Deze maand aandacht voor Boeddhisme.

Op donderdagavond 16 januari zal een spreker van de Boeddhisme Unie Nederland (BUN) meer vertellen over deze fascinerende levensbeschouwing die ook in Nederland talrijke volgers heeft. Vragen als: Wat is Boeddhisme? Wie was Boeddha? Wat is verlichting? komen daarbij aan de orde. Deze avond is bedoeld als kennismaking met het Boeddhisme.

Donderdagavond 16 januari 19.30 tot 21.30 | De Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) Steenenstraat 24 | Toegang € 10,00, leden krijgen € 2 korting | Graag vooraf aanmelden via de agenda op  http://www.debhw.nl  of aan de balie in de Bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren