CDA wil Hoeksche Waards Klimaatakkoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
CDA wil samen werken aan milieuvriendelijke Hoeksche Waard - Foto CDA Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Het CDA roept op tot een Hoeksche Waards Klimaatakkoord. De partij wil daarmee vooral bereiken dat iedereen de kans krijgt om naar eigen inzicht bij te dragen aan een milieuvriendelijke Hoeksche Waard.

Onlangs sloot de stad Rotterdam al haar eigen Klimaatakkoord. Karoline Vorthoren (fractievoorzitter): “Een Klimaatakkoord gaat niet alleen over energie besparen. Het gaat vooral over de manier waarop we met z’n allen omgaan met de natuur en het milieu op het eiland. Wij willen een grote stem geven aan inwoners want we merken dat zij heel goede ideeën hebben om verspilling en vervuiling tegen te gaan.” Het CDA wil dat gemeente en inwoners samen doelen bedenken en afspraken maken. “Vooral ook verenigingen, scholen en jongeren moeten daarbij van harte worden uitgenodigd”, vindt Vorthoren. Op kleine schaal zijn al veel mooie initiatieven. “Een kleine aanpassing in het dagelijks huishouden kan al voor een grote positieve verandering zorgen als je het met z’n allen afspreekt.” Het CDA verzocht het College van Burgemeester en Wethouders om het Klimaatakkoord op te stellen samen met de inwoners, overzichtelijk en in heldere taal. “Net als bij de Omgevingsvisie, waarbij ruim 200 inwoners met elkaar de visie schreven voor de toekomst van de Hoeksche Waard.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren