LIDL Strijen, Puttershoek en Oud-Beijerland uitgerookt, Alle LIDL winkels in de Hoeksche Waard rookvrij

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De nieuwe Lidl in Oud-Beijerland werd gisterochtend geopend en 100% rookvrij verklaard door wethouder Paul Bogaard en supermarktmanager Carlo. - © Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse

De nieuwe Lidl in Oud-Beijerland werd gisterochtend geopend en 100% rookvrij verklaard door wethouder Paul Bogaard en supermarktmanager Carlo. Hiermee zijn alle Lidl-winkels in de gemeente Hoeksche  Waard rookvrij. De supermarkt voegt daad bij woord en zet de volgende stap richting een rookvrije generatie.


Gemeente Hoeksche Waard is aangesloten bij Alliantie Nederland Rookvrij en heeft de ambitie om generaties te laten opgroeien in een rookvrije samenleving. Lidl ondersteunt dit en maakt daarmee in één klap al haar 3 winkels in Hoeksche Waard rookvrij.

“Met de komst van deze moderne en rookvrije Lidl wordt het supermarktaanbod in onze gemeente verder gemoderniseerd en versterkt. Daarnaast is het heel goed dat nu alle vestigingen in de Hoeksche Waard rookvrij zijn. Hiermee draagt de Lidl bij aan onze doelstelling om generaties te laten opgroeien in een rookvrije samenleving”, aldus wethouder Paul Boogaard.

Als duurzame organisatie heeft Lidl vorig jaar mei aangekondigd om als eerste supermarktketen te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak.  Uiterlijk in 2022 zijn alle tabakswaren uit het Nederlandse Lidl schap verdwenen.

Samenwerking Alliantie Nederland Rookvrij
Sinds begin 2019 heeft Lidl een samenwerking met Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Lidl Nederland
Lidl is één van de grootste supermarktketens van Nederland met inmiddels ruim 420 filialen en een webshop voor non-food. Onder het motto ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ biedt Lidl een ruim assortiment in food en non-food artikelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren