Joke Buis in Concert in de Poort

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – ‘Vertrouwd & Nieuw’, het nieuwe album van zangeres Joke Buis, markeert de nieuwe weg die de zangeres in slaat. De CD vormt de eerste mijlpaal van haar gelijknamige, muzikale meerjarenproject, waarin de zangeres de kracht van oude liederen gebruikt als inspiratiebron voor nieuwe muziek. Op ‘Vertrouwd & Nieuw’ presenteert Joke voor het eerst nieuw geschreven luisterliedjes, over thema’s die dicht bij haar hart liggen zoals hoop en (zelf)vertrouwen.

Thema’s die ook doorklinken in de nieuwe gezangen op het album (gebaseerd op oude, Amerikaanse hymns) en de frisse vertolkingen van de bekende klassiekers Ik bouw op U en Omdat Hij leeft. Een unieke mix van prachtige liederen vol vertrouwen in een God die nooit loslaat. 

Inspiratiebron

Joke vertelt: “Ik geniet van de wisselwerking tussen oud en nieuw, dat vormde de inspiratiebron voor deze CD. Er ligt zoveel rijkdom en wijsheid in liederen van toen, er getuigt zoveel hoop en het vertrouwen uit woorden en melodieën die al generaties lang worden gezongen. Die rijkdom wil ik gebruiken als basis voor muziek die ik maak voor nu. Ik hoop dat ik de luisteraar even stil mag zetten, bij woorden vol trouw, hoop, liefde en genade. Woorden die soms nieuw zijn, soms wat ouder, maar juist door die combinatie nog krachtiger mogen klinken. Vertrouwd… en toch nieuw.”  

Nieuwe luisterliedjes en gezangen

Op ‘Vertrouwd & Nieuw’ vindt de luisteraar voor het eerst nieuw geschreven luisterliedjes, vaak met een inhoudelijke of muzikale knipoog naar het verleden. Zoals het inmiddels bekende Gods hart klopt voor jou, een lied over identiteit en zelfvertrouwen. Of Altijd (over onvoorwaardelijke liefde) en Alles voor mij zijn, waarin Joke zingt: “Zijn lied rijst op in mij: U geeft hoop en zekerheid” 

Daarnaast ging Joke op zoek naar oude liederen die hier nog niet bekend zijn. “Ik ontdekte daarbij zulke mooie, oude Amerikaanse hymns, met thema’s en melodieën die mij meteen raakten. Liederen die miljoenen Amerikanen al generaties lang zingen, maar in Nederland nog nauwelijks bekend zijn.” Het leidde tot nieuwe hertaalde gezangen, zoals het openingslied Alles is volbracht en de meezinger Altijd Groter, die Joke voor het eerst ten gehore bracht op de Pinksterconferentie Opwekking 2019. 

Vertrouwen

Nieuwe vertolkingen van de vertrouwde klassiekers Ik bouw op U en Omdat Hij leeft maken voor Joke het verhaal van het album af. “De rode draad die door de liederen loopt is ‘vertrouwen’, het zeker mogen weten dat Hij je niet loslaat en vol liefde en genade naar je kijkt.”

Bestel snel je tickets op www.truetickets.nl/eghw


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren