Klinkende zege voor de Goudswaardse Boys tegen Simonshaven

Foto Sander

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag hervatte Goudswaardse Boys de competitie met een klinkende 4-1 overwinning op het aan de overkant van het Spui gesitueerde Simonshaven.

De bezoekers kregen gelijk in de eerste minuut al een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Yoran Bakker mikte naast het Goudswaardse doel. De ploeg van trainer Leo Tol had aanvankelijk wat moeite met het opportunistische spel van Simonshaven, maar vond al weer snel het juiste ritme. Nadat in de 19e minuut Simonshaven-keeper Johan van Es en Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn onzacht met elkaars knieƫn in aanraking kwamen kon Nardo Tol simpel afronden: 1-0. Voor de slachtoffers van de crash was het einde wedstrijd en beiden moesten zich laten vervangen. Doelman Bryan Huijzers behoedde zijn team halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker door een inzet van Dylan Ros op sublieme wijze naast zijn doel te werken. Op slag van rust verdubbelden de Boys de voorsprong. Invaller-doelman Danny van der Spek verwerkte een voorzet van Goudswaarder Thomas van Peperstraten onvoldoende en Wouter Bijl bediende vervolgens Robin Verhoeven op maat: 2-0.

Gedurende het eerste kwartier na de thee waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 60ste minuut had de thuisclub over geluk niet te klagen toen Guus Voulon namens Simonshaven de paal trof. In de daaropvolgende tegenstoot was het aan de overzijde wƩl raak. Een voorzet van Robin Verhoeven werd door Wouter Bijl knap binnengetikt: 3-0. Toen acht minuten later deze aanval in spiegelbeeld herhaald werd en Robin Verhoeven op aangeven van Patrick van Duijl de 4-0 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. Twee minuten voor het eindsignaal was het Leroy van der Sluis die na een slippertje in de Goudswaardse defensie voor een 4-1 einduitslag zorgde.