Ventura Sport pakt eerste overwinning zaalseizoen in Gouda 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

STRIJEN – Op bezoek bij Gemini in Gouda deden de korfballers van Ventura Sport waar ze al weken zo dicht bij waren: winnen! De thuisploeg werd overtuigend met 13-19 verslagen. 

In speelronde 7 van de zaalcompetitie, de laatste ronde voordat de returnwedstrijden beginnen, troffen beide ploegen die nog op 0 punten stonden elkaar in Gouda. Een cruciaal duel om kans te houden op handhaving in de 3e klasse. De nummer 7 en 8 degraderen namelijk aan het einde van het zaalseizoen naar de 4e klasse. 

Ventura Sport begon moeizaam aan de wedstrijd. Aanvoerder Siebe Buitendijk ontbrak door een blessure en daardoor waren er wat noodzakelijke omzettingen in de basisopstelling. Vooral het 1e aanvalsvak had wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Gemini profiteerde door in de beginfase een 3-1 voorsprong te nemen, maar Ventura kwam steeds beter in de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen in een voorsprong die langzaam maar zeker werd uitgebouwd tot een 8-11 ruststand. 

In de 2e helft wisten de Strijenaren die voorsprong goed vast te houden en uiteindelijk zelfs nog verder uit te bouwen tot de 13-19 eindstand. Opvallend was vooral de scorende inbreng van de Ventura-dames, zij scoorden 14 van de 19 doelpunten! 

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 5x, Sanne Buitendijk 4x, Ylse Batenburg 3x, Arnold in ’t Veld 3x, Marlijn Schaap 1x, Marlissa Seton 1x, Lennert Leunis 1x, Arco Dalm 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. DVS ’69 7-12

  2. ACKC 7-11

  3. GKV (H) 7-10

  4. ADO 7-10

  5. NIO 7-7

  6. Conventus 7-4

  7. Ventura Sport 7-2

  8. Gemini 7-0

Aanstaande zaterdag, 1 februari, speelt Ventura Sport thuis tegen NIO.  Aanvang om 16:15 uur in de Apollohal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren