Zinkwegse Boys thuis langs Pernis.

Zinkwegse Boys thuis langs Pernis. - Foto Jacob Haan

Oud-Beijerland – Zinkwegse Boys wist thuis tegen Pernis de draad weer goed op te pakken en met 2-1 te winnen. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en na een 0-0 ruststand dacht iedereen dat degene die zou scoren de wedstrijd zou winnen. ZWB scoorde in de 2e helft 2 keer maar Pernis scoorde de aansluitingstreffer. In een spannende slotfase, met grote kansen aan beide kanten, kwam er geen verandering meer in de stand en daardoor bleven de 3 punten op de Zinkweg.

In de 1e helft was er lange tijd veel middenveldspel en waren de mogelijkheden schaars. Kansen waren er eigenlijk pas in het laatste kwartier voor rust. In de 31e minuut kwam John Ackon eindelijk los van zijn ijzersterke cipier maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Even later liet Pernis zich gelden na slordig uitverdedigen. ZWB-goalie Melvin Nagy toonde echter zijn klasse en pakte de inzet klemvast. In minuut 36e bokste de goalie van de tegenstander een inzet van Ackon tot corner. Hieruit leek Rahman al Turky te scoren maar de scheidsrechter had duwen geconstateerd waardoor het feest niet door ging. Op slag van rust poeierde Pernis uit de 2e lijn hard laag op de goal maar Nagy tikte de bal uit de hoek, ruststand 0-0.

In het eerste gedeelte van de 2e helft waren er flinke kansen aan beide kanten. Pernis werd eerst teruggefloten nadat de bal in het net lag omdat de bal in de vooractie de achterlijn gepasseerd zou zijn. Ackon mikte even later aan de overkant net naast. Hierna een geweldige redding van de Zinkwegkeeper op een harde inzet en weer even later mikte Pernis van dichtbij hoog over de goal. In de 74e minuut kwam Zinkweg op 1-0. Het was de alerte Jihandro Latorre die de bal op het middenveld veroverde en samen met John Ackon opstoomde. De bal kwam via Ackon weer bij Latorre en hij tikte beheerst binnen. Vijf minuten later counterde John Ackon solistisch naar de 2-0. Pernis moest komen en Ackon dook de ruimte in en schoot oog in oog met de keeper raak, 2-0. Toch was het nog niet beslist want in de 83e minuut viel de 2-1. Een voorzet vanaf links werd laag binnen gewerkt. Hierna volgde aan beide kanten nog een beste kans. Pernis maaide van dichtbij over de bal heen en Ackon, die nu ruimte kreeg, counterde soortgelijk als bij de 2e goal maar nu mikte hij over waardoor het bij een 2-1 overwinning voor Zinkwegse Boys bleef.