Geslaagd Multicultureel diner in De Open Hof

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto de Open Hof
OUD-BEIJERLAND -De huiskamer van De Open Hof in Oud-Beijerland verandert regelmatig in een ‘restaurant’. Op donderdag 23 januari was er een etentje met nieuwe Nederlanders. 

De diaconie van De Open Hof organiseerde voor de tweede keer in samenwerking met Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard en het Taalhuis een een gezamenlijke maaltijd met en voor mensen die sinds kort of al langere tijd in Nederland wonen. Het was de bedoeling dat iedereen een kenmerkend gerecht uit zijn/haar eigen land van herkomst maakte en meebracht. En dat was een groot succes. Zo waren er heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Somalië of Eritrea, maar was er ook Hollandse erwtensoep (met halalworst) of boerenkool

De gedachte achter deze maaltijd is, dat je door met elkaar te eten met elkaar in gesprek komt, kennis maakt met elkaar, elkaars gerechten en culturen. Zodoende leer je elkaar beter kennen en verdwijnen vooroordelen. De 85 mensen die een bijdrage hebben geleverd aan dit etentje, hebben daar een beginnetje meegemaakt.

“We moeten dat vaker doen!”, werd veel gehoord, die avond. Gelukkig gebeurt dat ook, want ook andere kerken in Oud-Beijerland en omstreken organiseren zulke avonden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren