Officiële 1e paal van bouwproject Immanuëlhof (nieuwbouw 24 duurzame woningen) in ‘s-Gravendeel geslagen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Samen met Ben Pluimer directeur-bestuurder van HW Wonen en toekomstig bewoner Joyce Winkel sloeg wethouder Piet van Leenen de 1e paal - Foto Gemeente HW

‘s-Gravendeel – Op de plek waar vroeger verzorgingshuis Immanuël stond, bouwt HW Wonen 24 sociale huurwoningen. Niet zomaar woningen. Maar gasloos en ‘Nul op de meter’(NOM). Zoals alle nieuwe woningen van HW Wonen. In ’s-Gravendeel gaan ze zelfs een stapje verder. HW Wonen kijkt hoe ze de omgeving kunnen aanpassen aan klimaatveranderingen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het regenwater langzaam afvoeren bij buien. Dit om overstroming te voorkomen. En ze vragen toekomstige huurders op welke manier zij kunnen en willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Vandaag, woensdag 5 februari, werd de eerste paal van de nieuwbouw geslagen. Toekomstig bewoner mevrouw Winkel is erbij en is er trots op dat zij straks de sleutels van een energieneutrale woning in ontvangst neemt.  Mevrouw Winkel: ‘Ik vind het heel belangrijk dat we bewuster met het milieu omgaan. De manier waarop je leeft is vaak een gewoonte geworden. Dat wil ik voor mij en mijn kinderen anders. Als je wilt, kun je veel dingen prima anders doen.’

Een duurzame toekomst maken we samen

Als woningcorporatie en gemeente Hoeksche Waard dragen wij bij aan een duurzame samenleving. Zo vinden ook toekomstige generaties een goed thuis in de Hoeksche Waard. Wij werken ‘natuurlijk’ samen aan de toekomst. Ben Pluimer, directeur bestuurder: “Zo letten we er bij de keuze voor de partners in de bouw op dat zij circulair werken en bouwen. HW Wonen kiest voor gezonde en eerlijke materialen en we voorkomen verspilling van middelen.”

Naast onze ambitie voor een energie neutrale Hoeksche Waard moeten we ervoor zorgen dat de juiste woning op de juiste plek staat. Piet van Leenen: “Een vitale en toekomstbestendige Hoeksche Waard bereiken we alleen als we goed kijken op welke plek, welke woning nodig is. Zo zetten we de juiste woning op de juiste plaats.” De woningen aan de Immanuëlhof leveren hieraan een bijzonder goede bijdrage. In de omgeving was veel behoefte aan nieuwe woningen. Er was met name een vraag naar huurwoningen. En voor een duurzame samenleving zijn de zogeheten NOM-woningen een logische keuze.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren