NBSVV verliest van Hekelingen

Nieuw-Beijerland – Ruim een uur lang koesterden spelers en aanhang van NBSVV de gedachte dat er met wat geluk een punt kon worden gepakt tegen Hekelingen. Tegen een kwalitatief betere tegenstander hield NBSVV met veel inzet lang stand. In het laatste kwart ging het alsnog over de knie en kreeg het met 1 – 4  klop.

NBSVV stond voor het eerst onder de bezielende leiding van Mark Smeding, die vroeger dan gepland aan de slag ging bij de Nieuw-Beijerlanders. De thuisploeg wilde wat laten zien en stroopte vanaf het eerste fluitsignaal de mouwen op. Het leverde een eerste helft vol strijd op, maar met weinig kansen. Hekelingen mikte eenmaal met een boogbal uit een vrije trap op de kruising en schoot één keer hard over. NBSVV zelf kreeg maar een halve kans, maar die was wel raak. Een diepe bal van NBSVV noodzaakte de Hekelingse doelman uit te komen tot buiten de zestien, waar hij de bal wegwerkte richting middenveld. Die belandde voor de voeten van Enes Cingu, die zich niet bedacht en van 40 meter de bal over alles en iedereen heen in het doel schoot: 1-0. Na 45 minuten knokken kwam de rust als een welkome adempauze.

Na de onderbreking startte Hekelingen furieus en werd NBSVV achteruit gedrongen. Het duurde tot de 57e minuut alvorens Hekelingen langszij kwam. Met een knap schot uit de draai viel de bal via binnenkant paal binnen: 1-1. Tien minuten later viel de 1-2, doordat bij een uitbraak van Hekelingen niet goed werd ingegrepen en de bal met een boog over NBSVV-doelman Merijn Briegoos werd gemikt. NBSVV was moegestreden en in de laatste tien minuten benutte Hekelingen nog twee penalty’s na evenzoveel handsballen van de Nieuw-Beijerlanders. Eindstand 1-4.

[ngg src=”galleries” ids=”227″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Foto’s Jacob Haan