Nieuwe voetgangersbrug bij het Molenschaer in Strijen komt er eindelijk aan

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Deze brug zal worden verwijderd en vervangen worden door een compleet nieuwe brug!

STRIJEN – Rond de nieuwjaar wisselingen zijn er vernielingen gepleegd in de openbare ruimte. Dit is ook het geval geweest op de locatie Molenschaar in Strijen waar een voetgangersbrug is gesneuveld. Deze brug is na drie maanden nog niet gerepareerd en daarom ook afgesloten. Maar vanaf  maandag 13 april wordt er gestart met de aanleg van de nieuwe brug die als alles meezit op vrijdag 17 april weer in gebruik genomen kan worden

De desbetreffende brug nabij het Molenschaar naar het bos aan de Bovenweg in Strijen is bij de brand dusdanig beschadigd geraakt dat reparatie niet meer mogelijk is en moet vervangen worden. 

Hiervoor is een offerte aangevraagd bij een aannemer en vervolgens opdracht gegeven. Tevens moesten hiervoor de nodigde vergunningen aangevraagd worden bij de gemeente en het waterschap Hollandse Delta. Deze procedure vergt dus de nodige tijd.

Het vervangen van de brug staat ingepland voor week 16 van 2020 (13-17 april). De verwachting is dat de werkzaamheden binnen een week gereed zijn. Eind april is de brug dan weer te gebruiken

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren