Burgemeester bedankt Hoeksche Waarder Stefan van der Bie in Zuid-Beijerland voor heldendaad.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente HW

Eind oktober redde Stefan van der Bie (15) uit Zuid-Beijerland het leven van een medescholier, die een hartstilstand kreeg. Stefan gaf reanimatie en ondersteunde de ambulancemedewerkers die een defibrillator gebruikten. Samen zorgden zij voor een succesvolle reanimatie. Reden voor burgemeester Bram van Hemmen om de jonge held te bedanken.

Dat gebeurde maandagavond, in de brandweerkazerne van Zuid-Beijerland. De burgemeester heeft respect voor Stefan, en dan met name dat hij op deze leeftijd bij zo’n actie “koel blijft en doet wat je moet doen”. De scholier van het Grafisch Lyceum Rotterdam kreeg voor zijn heldendaad een cadeaubon en een bos bloemen. Stefan heeft zijn reanimatiediploma behaald via de Jeugdbrandweer Korendijk, waar hij nu bijna 4 jaar lid is. Naast het onderdeel Brandbestrijding worden de jeugdbrandweerleden ook meegenomen in een stukje levensreddend handelen. Reanimeren is hiervan een onderdeel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren