Nieuw ruiterpad polder Het Land van Essche in Strijen in de maak

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Ruiters kunnen in de Hoeksche Waard straks heerlijk rijden - Foto Gemeente Hoeksche Waard

STRIJEN – Provincie Zuid-Holland heeft afgelopen week een subsidie toegekend om een ruiterpad in de Hoeksche Waard uit te breiden. Het ruiterpad polder Het Land van Essche sluit aan op een bestaande route tussen Strijen en het Hollands Diep. Als ook waterschap Hollandse Delta met de plannen instemt, is het nieuwe ruiterpad naar verwachting medio 2022 klaar voor gebruik.

Ruiterpad polder Het Land van Essche

Het nieuwe ruiterpad moet gaan aansluiten op het bestaande ruiterpad Oeverlanden Hollands Diep net onder Strijen. Deze is eerder al met subsidie van de provincie opgeknapt. Gemeente Hoeksche Waard heeft vorig jaar een subsidieaanvraag ingediend om aan de zuidkant een aansluitende route te ontwikkelen. Hierdoor is het mogelijk dat ruiters een grote ronde kunnen rijden in plaats van een traject van A naar B te volgen. Het project kan in overleg met grondeigenaar waterschap Hollandse Delta gerealiseerd worden omdat afgelopen week provincie Zuid-Holland de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Als het waterschap akkoord gaat met de plannen, is het ruiterpad polder Het Land van Essche medio 2022 klaar voor gebruik.

Recreatief routenetwerk

De gemeente maakt zich samen met partners en ondernemers sterk voor een goed en samenhangend recreatief routenetwerk in de Hoeksche Waard. De ontwikkeling van het ruiterpad polder Het Land van Essche maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Wethouder Paul Boogaard (Economie): “Het versterken van het recreatieve routenetwerk is opgenomen in de Omgevingsvisie Hoeksche waard en als opgave benoemd in het programmaplan Economie. Al onze inspanningen zorgen ervoor dat men graag in de Hoeksche Waard recreëert en leveren bovendien commerciële kansen op voor ondernemers. Voor paardenliefhebbers zijn er nog relatief weinig recreatieve routes. Met het ruiterpad polder Het Land van Essche verbeteren we de mogelijkheden voor paardrijden in het buitengebied.” De door de provincie toegekende subsidie voor dit ruiterpad in de Hoeksche Waard past in het provinciale beleid.  Uit onderzoek is gebleken dat er in heel Zuid-Holland een behoefte is aan ruiter- en menroutes.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren