Projectplan Oud-Beijerlandse Kreek ligt ter inzage

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De Oud-Beijerlandse Kreek - Foto WSHD

Binnenkort gaat het Waterschap Hollandse Delta aan de slag langs de Oud-Beijerlandse Kreek. Met het project verbeteren ze de waterkwaliteit en ecologische waarde in het gebied. Het projectplan ligt tot 16 september ter inzage.Het bestuur van waterschap Hollandse Delta heeft ingestemd met het projectplan ‘Oud-Beijerlandse Kreek’.

Voor het plan zal het Waterschap op twee plekken de taluds aanpassen. Dit gebeurt ter hoogte van de Poortlaan en de Muzieklaan in Oud-Beijerland. De bedoeling is dat de werkzaamheden starten in de tweede helft van dit jaar. 

KRW-maatregelen

Met deze ingrepen voeren we twee KRW-maatregelen uit. KRW staat voor Kaderrichtlijn Water. Dat zijn Europese afspraken om de waterkwaliteit te verbeteren. Alle overheden moeten zich houden aan deze afspraken. Voor de KRW voert Hollandse Delta regelmatig projecten uit. Meer over de KRW kun je hier lezen: Kaderrichtlijn Water

Het waterschap wil graag dat het water in alle sloten en singels schoon is. In een watergang met goede waterkwaliteit leven meer waterplanten en -dieren.

Projectplan ter inzage

Het projectplan ‘Oud-Beijerlandse Kreek’ ligt nu ter inzage. Betrokken hebben tot 15 september de tijd om kennis te nemen van het plan of een zienswijze in te dienen. Via deze link kun je het plan inzien.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren