Goudswaardse Boys wint toernooi in Achthuizen

Foto en verslag Sander Schilperoort

Achthuizen – Afgelopen zaterdag behaalde Goudswaardse Boys het eerste succes van het prille seizoen 2021-2022. In Achthuizen werd gastheer FIOS na strafschoppen verslagen in de finale van het tweedaagse plaatselijke toernooi.

Na ruim een half uur kwam FIOS op voorsprong toen voormalig Zinkwegse Boys-aanvalsleider Koen van der Ende doelman Bryan Huijzers omspeelde en vanuit een lastige hoek raak schoot: 1-0. Op slag van rust kreeg aan de overzijde keeper Jermo van de Zant een harde voorzet van Goudswaarder Patrick van Duijl niet onder contrôle en prikte Jacco Vink van dichtbij de 1-1 binnen.

Nauwelijks twee minuten na de rust kwam de ploeg van trainer Leo Tol op 1-2 toen wederom Jacco Vink de bal uit een hoekschop van Jordy Fakkel listig tegendraads in het FIOS-doel kopte. In de 58ste minuut nam Stephen Hellement namens FIOS de bal knap aan om vervolgens de 2-2 aan te laten tekenen. Zowel FIOS (eenmaal) als Goudswaardse Boys (tweemaal) trof het houtwerk, zodat na 90 minuten penalties de beslissing moesten brengen. Daarin hielden de Boys het hoofd koel en benutten ze alle vijf. Nadat Goudswaardse Boys keeper – en aanvoerder – Bryan Huijzers één van de FIOS-strafschoppen had gestopt besliste hij de serie hoogst persoonlijk door de laatste te verzilveren: 3-5.