Goudswaardse Boys onderuit tegen TransvaliaZW

Foto en tekst door Jan Bouman

Rotterdam – Goudswaardse Boys heeft de goede start van de competitie geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij TransvaliaZW werd een 2-0 nederlaag geleden. Beide doelpunten werden na de rust gescoord.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Thimo Herrewijnen zorgde voor het eerste gevaar voor de ploeg van trainer Leo Tol, maar zijn schot ging rakelings voorlangs het Rotterdamse doel. Kort daarop moest keeper Bryan Huijzers aan de overzijde al zijn talenten tonen om een inzet van Rody Lookermans uit de bovenhoek te tikken. Het spel golfde op en neer zonder dat beide teams echt dreigend konden worden. De Boys waren via een vrije trap van Jordy Fakkel het dichtst bij de openingstreffer, maar doelman Rowan Orie kon de bal nog net over de lat tikken. Daardoor bleef het tot aan het rustsignaal van de goed leidende arbiter Merkestein doelpuntloos.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld. Het spel van de gasten werd echter slordiger, waardoor TransvaliaZW het initiatief kon nemen. Keeper Bryan Huijzers kreeg steeds meer werk op te knappen en hij moest uiteindelijk zwichten voor een schuiver van Julian Linger (1-0). Niet veel later leidde balverlies op het middenveld tot de tweede Rotterdamse treffer van Guus el Kandoussi (2-0). Dezelfde speler zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Goudswaardse Boys was niet bij machte om het tij te keren. Darwyn Pennock was nog het dichtst bij een goal, maar keeper Rowan Orie liet zich niet verschalken. Het bleef bij 2-0 voor TransvaliaZW en dat was gezien het spelbeeld in de tweede helft zeker verdiend.