NBSVV pakt punt bij WCR

In extremis heeft NBSVV bij WCR een punt uit het vuur gesleept. Na een 1-0 ruststand kopte Dave Arensman ver in blessuretijd de gelijkmaker binnen.

Het vaste spitsenduo ontbrak en alternatief Izelaar was geblesseerd. Trainer Mark Smeding haalde daarom good-old Sjoerd Bestebreur van stal en posteerde hem in de punt van de aanval. Carlo Boender en Dave Arensman maakten hun basisdebuut in de competitie.

WCR had vanaf het begin wel een veldoverwicht, maar NBSVV hield de thuisploeg redelijk onder controle. Pas in de 18e minuut was er een echte kans voor WCR, waarbij de bal naast het doel werd gelopen. Een afstandsschot in de 29e minuut was wel raak: 1-0. Een alert keepende Kevin Vermaat onderschepte steeds tijdig bij eventuele dreiging. NBSVV kwam niet vaak voor het doel van WCR, maar toch wist Jeroen de Kruyk uit een afgemeten voorzet van Jean-Paul Benard te scoren. De grensrechter vlagde echter onterecht voor buitenspel en de zuivere goal werd door de scheidsrechter vanuit de middencirkel alsnog afgekeurd.

Na rust hetzelfde spelbeeld. WCR kreeg twee goede mogelijkheden de score op te voeren, maar NBSVV ontsnapte. Er werd onder andere een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd. Met nog een kwartier te gaan dirigeerde Smeding laatste man Patrick Lans naar de spits. Achterin ontstond daardoor direct meer ruimte, maar doelman Vermaat hield met een fraaie redding zijn ploeg in de wedstrijd. Dat deed hij in blessuretijd met een flitsende reactie nogmaals. In de laatste minuut betaalde zich dat uit. Met een vrije trap vond Sjoerd Bestebreur bij de tweede paal het hoofd van Dave Arensman, die zijn eerste volledige wedstrijd bekroonde met een doelpunt: 1-1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.